Geloof in energie!


Uncategorized /

Energie vergelijken, overstappen en klaar!

Vraag jij jezelf ook wel eens af hoe je kunt besparen op je maandelijkse vaste lasten zoals energie? Het is heel simpel en vaak al binnen vijf minuten geregeld. De eerste stap die je zet is energie vergelijken, daarna stap je over én je besparing is gemaakt! Zo makkelijk is het.

Stap 1 – Energie vergelijken

Wanneer je wilt besparen moet je beginnen met energie vergelijken. Dit doe je aan de hand van je postcode, huisnummer en een recentelijk jaarverbruik van jouw woning. Dit kun je vinden op je jaarnota of op je persoonlijke pagina van je energieleverancier. Kom je er niet uit? Dan kun je ook contact opnemen met je energieleverancier. Zij zullen je het recentelijke jaarverbruik kunnen vertellen. Ook kun je gebruik maken van een gemiddelde van de afgelopen drie jaar wanneer er veel in je huishouden is verandert zoals de samenstelling of nieuwe apparatuur.

Stap 2 – Overstappen

Wanneer je klaar bent met energie vergelijken, kun je er voor kiezen om over te stappen. Je maakt dan een keuze tussen meer dan 20 energieleveranciers die je met elkaar hebt vergeleken. Dit kun je doen op basis van prijs, maar ook op voorwaarden en kwaliteit-service verhouding. Zodra je de keuze hebt gemaakt, vul je je overige gegevens in en verstuur je de aanvraag. De vergelijker zal alles voor jou in orde maken. Zij zeggen je oude contract op en zorgen dat je wordt aangesloten bij de nieuwe energieleverancier. Start je met energie vergelijken via deze partij? Dan zullen zij ook zorgen dat een mogelijke opzegvergoeding van je oude energieleverancier aan je wordt terugbetaald. Zo kun je overstappen en heb je geen extra kosten.

Stap 3 – Besparing

Na je overstap heb je altijd nog veertiendagen wettelijke bedenktijd om af te zien van je overstap. Als je na het energie vergelijken flink kon besparen, is het niet te adviseren om dit te doen. Je maakt dan geen gebruik van de goedkope tarieven voor stroom en gas en dat is zonde natuurlijk. Zodra je overstap inwerking is gezet, maak je gebruik van de voordelige tarieven en kun je wel tot 300 euro per jaar besparen. Prettig geregeld.